Krajem veljače potpisan je ugovor o izradi idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za novi most u Kučama, a na temelju idejnog projekta zatraženi su posebni uvjeti građenja od javnopravnih tijela, gorički Upravni odjel za komunalne djelatnosti i promet ažurirao je odgovor iz veljače gradskom vijećniku Zvonimiru Stjepiću.

Iako je najavljeno da bi novi most trebao koštati šest milijuna kuna, izgleda da bi mogao stajati dvostruko više. Hrvatske vode, naime, tražile su da se most projektira iznad krune nasipa, a pregovori su trajali do kraja veljače. Uputili smo upit Upravnom odjelu.

“Hrvatske vode imale su zahtjev da se projektira most iznad krune nasipa, čija cijena bi bila dva puta veća od predloženog novog mosta koji bi zadržavao visinu postojećeg mosta, te su dogovori oko toga i drugih tehničkih detalja trajali sve do veljače 2018. god.

Početkom veljače 2018. god. započeo je postupak nabave za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta. Ugovor o izradi idejnog, glavnog i izvedbenog projekta potpisan je krajem veljače 2018. god. Izrađen je idejni projekt temeljem kojeg su zatraženi posebni uvjeti građenja od javno pravnih tijela.

Po ishođenju lokacijske dozvole potrebno je na osnovu zahtjeva Hrvatskih voda formirati posebnu česticu za novi most, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole. Po ishođenju građevinske dozvole potrebno je izraditi izvedbeni projekt. Za očekivati je da bi radovi mogli početi krajem 2018. godine”, navodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice u odgovoru gradskome vijećniku.

Vijećnik Živoga zida kazuje da je pritisak prema javnim tijelima ključni alat nadzora njihovog rada. “Da građani češće upozoravaju i propitkuju rad institucija, puno toga bi se odradilo i puno toga štetnoga spriječilo. Šaljite upite prema Gradu i sve objavljujte. Vršite građanski nadzor, to vam je dužnost”, poručio je Stjepić.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Facebook/Kuče

Advertisements