Nastavljeni su kolektivni pregovori između Grada Velike Gorice i Sindikata obrazovanja, medija i kulture. Na današnjem sastanku počelo je usuglašavanje oko koeficijenata zaposlenih u predškolskom odgoju, ali i dinamike početka primjene istih.

“Nakon izgradnje novih vrtića, rješavanja problema kapaciteta, osiguravanja materijalnih uvjeta, kompletiranja stručnih timova i zapošljavanja trećih odgojitelja, slijedi zadaća povećavanja plaća zaposlenih u dječjim vrtićima. To planiramo, toga smo svjesni i to ćemo napraviti jer nam je stalo da ljudi koji rade s djecom u vrtićima budu zadovoljni”, izjavio je predsjednik pregovaračkog odbora, zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar. Pregovori će biti nastavljeni sljedeći tjedan.

Iz SOMK-a poručuju da se prosvjed najavljen za srijedu odgađa. Dogovor o rastu koeficijenata je postignut, a u ponedjeljak će se znati potpisuju li se nove izmjene kolektivnog ugovora.

“Na današnjem sastanku postigli smo dogovor o rastu koeficijenata za sve strukture zaposlenih u dječjim vrtićima. Ostalo je otvoreno pitanje dinamike povećanja, tj. vremenskog perioda usklade. Grad se obavezao dati odgovor najkasnije u ponedjeljak 12. ožujka. Za sada se prosvjed odgađa, a u ponedjeljak ćemo znati potpisujemo li nove izmjene Kolektivnog ugovora”, rekla je predsjednica SOMK-a Božica Žilić.

Tekst: Ante Vekić, Foto: čitatelj

Advertisements